Curs PATISER

Descoperă oportunitatea de a deveni PATISER!

 

Descoperă o minunată oportunitate pentru tine de a învăța cele mai noi tehnici și secrete din lumea delicioasă a patiseriei. Indiferent dacă ești un începător pasionat sau un maestru patiser, vei găsi conținutul nostru captivant și inspirator.

  • Cui se adreseaza?
  • Celor pasionați de patiserie și prepararea deserturilor spectaculoase.
  • Celor care doresc să își dezvolte abilități într-un domeniu creativ și plin de satisfacții.
  • Persoanelor care doresc să se califice în domeniul industriei patiseriei şi să obţină un certificat cu recunoaştere profesională naţională şi internaţională.

  • Tipul de certificat ce va fi obținut:
  • Certificat de calificare, având recunoaştere profesională cf. O.G. 129/2000, republicată.
  • Certificatul se va elibera însoțit de o anexă denumită ,,Supliment descriptiv al certificatului”, în care se vor preciza competenţele profesionale care vor fi dobândite.

  • Competențe ce vor fi dobândite:
  • Utilizarea notiunilor introductive de TIC – competente digitale
  •  Dobandirea notiunilor de baza civice si sociale organizational
  •  Dobandirea notiunilor de baza antreprenoriale
  •  Aplicarea normelor de securitate si sanatate in munca
  •  Aplicarea normelor de protectie a mediului
  • Aplicarea normelor de igiena si de siguranta a alimentelor
  • Intocmirea documentelor specifice patiseriei
  • Exploatarea utilajelor si echipamentelor utilizate in patiserie. Utilizarea ustensilelor.
  • Cunoasterea si pregatirea materiilor prime si auxiliare folosite in patiserie
  • Receptia calitativa si cantitativa a materiilor prime si auxiliare
  • Depozitarea si transportul materiilor prime, auxiliare si a semifabricatelor
  • Prepararea si prelucrarea tipurilor de aluat pentru patiserie
  • Prepararea si prelucrarea cremelor si umpluturilor
  • Prepararea si prelucrarea semifabricatelor pentru finisare si decor
  • Asamblarea semifabricatelor in vederea prepararii la cald sau la rece
  • Pregatirea produselor finite de patiserie pentru depozitare si livrare
  • Asigurarea calitatii si sigurantei alimentului a semifabricatelor si produselor finite de patiserie

  • Durata totală a programului
  • 360 de ore – din care 120 de ore teorie și 240 de ore practică

  • Locația unde se vor desfășura sesiunile de instruire
  • Toate regiunile țării.
  • Regiunile Nord-Est, Sud-Muntenia, Sud-Est, Centru, Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest

  • Documente necesare la inscriere
  • Buletin de identitate
  • Certificat de nastere
  • Certificat de casatorie, acolo unde este cazul
  • Diploma de studii – minim invatamantul gimnazial finalizat
  • Adeverinta medicala – apt curs
  • Analize medicale

  • Beneficii si oportunitati ale participarii la programul de formare
  • Curs formal acreditat MMSS.
  • Pregătire profesională alături de profesori cu experienţă teoretică şi practică.
  • Pregătire teoretică desfăşurată în săli de curs cu dotări moderne.
  • Tehnici şi metode moderne de predare canalizate pe stimularea creativităţii şi interactivităţii cursantului.
  • Materiale de curs actualizate pentru a reflecta cele mai recente standarde din industrie.
  • Instruiri practice sub îndrumarea unor patiseri experimentați.
  • Şansele de angajare în domeniu sunt destul de mari, atât în ţară, cât şi în Uniunea Europeană.
  • La deschiderea cursului, vei avea la dispoziţie lista cu oferta locurilor de muncă.

  • Cum sa te inscrii la cursul de Patiser?
  • Vizitează website-ul nostru: asociatiaosansa.ro/
  • Contactează-ne: Telefon: 0332434519
  • E-mail: osansapentrufiecareiasi@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *