Descoperă oportunitatea de a deveni PATISER!
Descoperă o minunată oportunitate pentru tine de a învăța cele mai noi tehnici și secrete din lumea delicioasă a patiseriei. Indiferent dacă ești un începător pasionat sau un maestru patiser, vei găsi conținutul nostru captivant și inspirator.
- Cui se adreseaza?
- Celor pasionați de patiserie și prepararea deserturilor spectaculoase.
- Celor care doresc să își dezvolte abilități într-un domeniu creativ și plin de satisfacții.
- Persoanelor care doresc să se califice în domeniul industriei patiseriei şi să obţină un certificat cu recunoaştere profesională naţională şi internaţională.
- Tipul de certificat ce va fi obținut:
- Certificat de calificare, având recunoaştere profesională cf. O.G. 129/2000, republicată.
- Certificatul se va elibera însoțit de o anexă denumită ,,Supliment descriptiv al certificatului”, în care se vor preciza competenţele profesionale care vor fi dobândite.
- Competențe ce vor fi dobândite:
- Utilizarea notiunilor introductive de TIC – competente digitale
- Dobandirea notiunilor de baza civice si sociale organizational
- Dobandirea notiunilor de baza antreprenoriale
- Aplicarea normelor de securitate si sanatate in munca
- Aplicarea normelor de protectie a mediului
- Aplicarea normelor de igiena si de siguranta a alimentelor
- Intocmirea documentelor specifice patiseriei
- Exploatarea utilajelor si echipamentelor utilizate in patiserie. Utilizarea ustensilelor.
- Cunoasterea si pregatirea materiilor prime si auxiliare folosite in patiserie
- Receptia calitativa si cantitativa a materiilor prime si auxiliare
- Depozitarea si transportul materiilor prime, auxiliare si a semifabricatelor
- Prepararea si prelucrarea tipurilor de aluat pentru patiserie
- Prepararea si prelucrarea cremelor si umpluturilor
- Prepararea si prelucrarea semifabricatelor pentru finisare si decor
- Asamblarea semifabricatelor in vederea prepararii la cald sau la rece
- Pregatirea produselor finite de patiserie pentru depozitare si livrare
- Asigurarea calitatii si sigurantei alimentului a semifabricatelor si produselor finite de patiserie
- Durata totală a programului
- 360 de ore – din care 120 de ore teorie și 240 de ore practică
- Locația unde se vor desfășura sesiunile de instruire
- Toate regiunile țării.
- Regiunile Nord-Est, Sud-Muntenia, Sud-Est, Centru, Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest
- Documente necesare la inscriere
- Buletin de identitate
- Certificat de nastere
- Certificat de casatorie, acolo unde este cazul
- Diploma de studii – minim invatamantul gimnazial finalizat
- Adeverinta medicala – apt curs
- Analize medicale
- Beneficii si oportunitati ale participarii la programul de formare
- Curs formal acreditat MMSS.
- Pregătire profesională alături de profesori cu experienţă teoretică şi practică.
- Pregătire teoretică desfăşurată în săli de curs cu dotări moderne.
- Tehnici şi metode moderne de predare canalizate pe stimularea creativităţii şi interactivităţii cursantului.
- Materiale de curs actualizate pentru a reflecta cele mai recente standarde din industrie.
- Instruiri practice sub îndrumarea unor patiseri experimentați.
- Şansele de angajare în domeniu sunt destul de mari, atât în ţară, cât şi în Uniunea Europeană.
- La deschiderea cursului, vei avea la dispoziţie lista cu oferta locurilor de muncă.
- Cum sa te inscrii la cursul de Patiser?
- Vizitează website-ul nostru: asociatiaosansa.ro/
- Contactează-ne: Telefon: 0332434519
- E-mail: osansapentrufiecareiasi@gmail.com