Curs COFETAR

Descoperă oportunitatea de a deveni COFETAR!

 

Te invităm să îți transformi pasiunea pentru dulciuri într-o carieră plină de creativitate și satisfacții! Înscrierile sunt deschise pentru cursul nostru de cofetar, unde vei învăța arta preparării deserturilor delicioase și te vei familiariza cu secretele cofetăriei de la profesioniști experimentați.

  • Cui se adreseaza?
  • Celor pasionați de cofetărie și prepararea deserturilor spectaculoase.
  • Celor care doresc să își dezvolte abilități într-un domeniu creativ și plin de satisfacții.
  • Persoanelor care doresc să se califice în domeniul industriei cofetăriei şi să obţină un certificat cu recunoaştere profesională naţională şi internaţională.

  • Tipul de certificat ce va fi obținut:
  • Certificat de calificare, având recunoaştere profesională cf. O.G. 129/2000, republicată.
  • Certificatul se va elibera însoțit de o anexă denumită ,,Supliment descriptiv al certificatului”, în care se vor preciza competenţele profesionale care vor fi dobândite.

  • Competențe ce vor fi dobândite:
  • Utilizarea noțiunilor introductive de TIC – competențe digitale.
  • Dobândirea noțiunilor de bază civice și social-organizaționale.
  • Dobândirea noțiunilor de bază antreprenoriale.
  • Aplicarea normelor de securitate și sănătate în muncă.
  • Aplicarea normelor de protecție a mediului.
  • Aplicarea normelor de igienă și de siguranță a alimentelor.
  • Întocmirea documentelor specifice.
  • Exploatarea utilajelor și echipamentelor utilizate în cofetărie și utilizarea ustensilelor.
  • Cunoasterea și pregătirea materiilor prime și auxiliare folosite în cofetărie.
  • Recepția calitativă și cantitativă a materiilor prime, semifabricatelor și materialelor.
  • Depozitarea și transportul materiilor prime, materialelor auxiliare și semifabricatelor.
  • Prepararea și prelucrarea tipurilor de aluat folosite în cofetărie.
  • Prepararea și prelucrarea semifabricatelor folosite în cofetărie.
  • Prepararea și prelucrarea fursecurilor și produselor cu termen mare de valabilitate.
  • Prepararea, prelucrarea, finisarea și decorarea prăjiturilor și torturilor.
  • Prelucrarea ciocolatei și prepararea produselor de ciocolaterie.
  • Prepararea torturilor și prăjiturilor de eveniment.
  • Prepararea și prelucrarea înghețatelor și sorbeturilor.
  • Condiționarea semifabricatelor și produselor finite de cofetărie.
  • Ambalarea, depozitarea și manipularea produselor finite de cofetărie.
  • Asigurarea calității și siguranței alimentului semifabricatelor și produselor finite de cofetărie.

  • Durata totală a programului
  • 360 de ore – din care 120 de ore teorie și 240 de ore practică

  • Locația unde se vor desfășura sesiunile de instruire
  • Toate regiunile țării.
  • Regiunile Nord-Est, Sud-Muntenia, Sud-Est, Centru, Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest

  • Documente necesare la inscriere
  • Buletin de identitate
  • Certificat de nastere
  • Certificat de casatorie, acolo unde este cazul
  • Diploma de studii – minim invatamantul gimnazial finalizat
  • Adeverinta medicala – apt curs
  • Analize medicale

  • Beneficii si oportunitati ale participarii la programul de formare
  • Curs formal acreditat MMSS.
  • Pregătire profesională alături de profesori cu experienţă teoretică şi practică.
  • Pregătire teoretică desfăşurată în săli de curs cu dotări moderne.
  • Tehnici şi metode moderne de predare canalizate pe stimularea creativităţii şi interactivităţii cursantului.
  • Materiale de curs actualizate pentru a reflecta cele mai recente standarde din industrie.
  • Instruiri practice sub îndrumarea unor cofetari experimentați.
  • Şansele de angajare în domeniu sunt destul de mari, atât în ţară, cât şi în Uniunea Europeană.
  • La deschiderea cursului, vei avea la dispoziţie lista cu oferta locurilor de muncă.

  • Cum sa te inscrii la cursul de Cofetar?
  • Vizitează website-ul nostru: asociatiaosansa.ro/
  • Contactează-ne: Telefon: 0332434519
  • E-mail: osansapentrufiecareiasi@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *